Verslag Fuchtorf 2014

Verslag Fuchtorf Duitsland 27 April

We werden in Zwolle uitgenodigd om in Fuchtorf Demo te komen rijden, eigenlijk waren we hier wel blij mee want dan konden we nog wat testen voor het seizoen in Nederland begint.

Zaterdag avond vertrokken rond 8 uur en 2.5 uur later stonden we in het parc ferme in Duitsland, het weer was niet zo goed het regende steeds een beetje dus de tractor maar in de truck laten staan en de grote tent opgezet om in te slapen.

 

Volgende morgen om 8 uur werden er al weer de nodige tractoren gestart zoals het meestal gaat , eerst was er een uitstekend ontbijt klaar gemaakt door diverse teamleden, en samen met Screamin Bobcat team de nodige vitaminen voor de dag binnen gehaald.

We moesten als 4e klasse rijden met de Light modifieds, we moesten als 6e tractor starten in de klasse, maar eerst maar eens over de weegbrug.

We hadden alle gewichten meegenomen want in het Nederlandse kampioenschap mogen we dit jaar 100 kg extra aan de tractor hangen in verband met veranderde limieten en dit maakt nogal een groot verschil, dus we waren van plan om dat hier al ten uitvoer te gaan brengen maar dat mocht niet van de wedstrijd leiding we moesten gewoon 2500 kilogram wegen op de weegbrug, dus er moest een aantal gewichten van de tractor afgehaald worden maar toch met 30 kg meer dan we hadden in Zwolle mochten we aanhaken.

Op het eerste gezicht leek er niet zo heel veel grip in de baan te zitten maar na de eerste runs van de tractoren voor ons goed bekeken te hebben leek er toch meer grip in te zitten dan van te voren verwacht, dus na een meter of tien moest het gas onderin.

De start ging op zich goed maar eigenlijk met iets te weinig toeren vertrokken, dus iets te weinig temperatuur in motor en dan krijg je het vermogen niet allemaal erbij, dus bij 89 meter was het gedaan en stonden we stil, we zijn tevreden met de afstand de motor is zeer taai en blijft doorgaan ook als we iets onder de toeren vertrekken zoals nu het geval was.

Maar alles is nog heel, en de veranderingen die we na Zwolle hebben gedaan lijken goed te werken.

Aanpassingen aan de tank lijken goed tank blijft goed zitten nu, en de nieuwe rollers van de tuimelaars doen hun werk zoals verwacht.

Er zal nog 1 test komen voor het seizoen begint, we zullen een test run gaan maken in Staphorst op vrijdagavond 16 Mei.

 

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free. © Stichting Pulling Team Vos